EtusivuTorikauppaaMessuja ja markkinoitaKulkukauppiaan tietolaariYhteydenottolomake

Turuilla ja Toreilla - Kulkukauppias

 

Torikauppa


Tori sopii parhaiten sellaiselle kauppiaalle , jonka tuotteisto koostuu päivittäiseen elämiseen tarvittavista tuotteista. Nykyäänkin miltei jokaisen kunnan alueelta löytyy ainakin jonkinlainen tori. Joillakin toreilla kauppa on vireämpää ja kannattavampaa kuin toisilla. Jotkin torit toimivat vain kesäsesongin aikana.

Se mikä myy yhdellä ei välttämättä käy lainkan kaupaksi toisella. Vain vajaa neljännes kaikista maamme toreista toimii täydellä teolla, mutta yrittänyttä ei laiteta. Ehkäpä vallalla oleva lähiruokapuhe ja lisääntyvä tietoisuus ruoan ja muidenkin tuotteiden alkuperästä tulee nostamaan torikaupan aivan uudelle tolalle. Myös alan toimijoiden pyrkimys torikiertoon, eli siihen, että kunkin paikkakunnan torilla olisi oma nimikkopäivänsä viikosta - jonka tietäisivät niin ostajat kuin myyjätkin - saattaa olla omiaan nostattamaan torikaupan suosiota.

Useimmiten tori valitaan niin, että myyjä menee säännöllisesti itseään lähimpänä sijaitsevalle torille. Tämä on järkevää kuljetuskustannuksia ajatellen ja voipa parhaimmillaan muodustua hyvä asiakaspohja jo tutuksi tulleista ostajista, jotka taas ostavat mielellään tutulta ja luotettavalta myyjältä. Mutta toisinaan voi olla järkevää lähteä kokeilemaan jotain ihan muutakin toria - siellä voi olla paljon potentiaalisia asiakkaita ja arvaamatonta kysyntää juuri sinun tuotteellesi

Helpoin tapa eri torien löytämiseen on tuletorille.fi -palvelun käyttäminen. Sieltä voit hyvin helposti hakea toria niiin kunnan kuin maakunnankin nimen perusteella. Harvalle torille löytyy suoraa internetosoitetta, poikkeuksina ainakin Oulun, Rovaniemen ja Raahen torit.


Turuilla ja Toreilla kulkee - KULKUKAUPPIAS.fi